Noctis.com Infos SortiesNOCTIS INFOS IN HET NEDERLANDS

Nu beschikbaar in het nederlands...
het is hier al mogelijk. Stuur maar door.

aub, voegt hier alleen informatie toe. Voor een feest met een datum, gebruikt de agenda. Ook alvast bedankt om gematigd te blijven, het is nachtinformatie voor iedereen. ;-)

[Nicolas Deckmyn - Noctis.com]

395 nieuws | Uw Info Toevoegen | Email Nico Noctis

 Funkytown at Stereo Sushi (07-10-2005 -- tekst: Ronny Cuyt)
Funkytown (100% discofreaks) is nu elke 3de vrijdag van de maand in club-resto "Stereo Sushi". Ondertussen gekend als een vaste uitgaangsplek in het Antwerpse.

Noteer alvast in je agenda vrijdag 21 oktober, dan is het de volgende editie. De muziek zal verzord worden door “Twinz” aka Mad-D & Vista en guest dj Flo. (Gratis inkom voor de dames voor middernacht.) Web: www.funkytown.be En:

http://www.stereosushi.be

 De Eerste Clubsluitingen (05-10-2005 -- tekst: Nicolas)
Vanaf october in Out Soon: al wat je altijd hebt willen weten over de wilde nachten van je ouders en je grootouders... vanaf 9de eeuw! Van de eerste kermis tot aan de piercings en de glitterpants.

We hebben inmiddels al heel wat weetjes verzameld... Dat Keizer Karel besloot de duur van de feesten te beperken tot een dag. Dat je in 1925 bijvoorbeeld eerst naar de film moest, en dat de Scandals in 1981 de meest trendy keet van Antwerpen was. Of nog dat er in Knokke ooit een betoging plaatsvond omdat er een dj in een club vervangen werd! En dat de fameuze Boccaccio eerst een 80's feestconcept in Sint-Niklaas was.

En jullie kunnen ons natuurlijk ontzettend helpen. Was je (of jij ouders) een onverbeterlijk fuifnummer in de jaren '30, '50, '60, '70 of '80? Of hebben julie fotos van de 90's Barocci, Balmoral, Boccaccio Destelbergen, Rave Explosion, Borsalino, and clubs in 1989-1994?

Stuur dan je verhaal (of fotos), met zo mogelijk vermelding van de namen en de adressen van de clubs waar je uitging, en de muziek die er gedraaid werd, naar nicolas.deckmyn@noctis.com

alvast bedankt voor jij help!
Start vanaf October in Out Soon.

http://www.outsoon.be

 Groove City ! (01-10-2005 -- tekst: GC)
Op 26 november 2005 viert Groove City zijn zesde verjaardag. Na de succesvolle 5 editie’s is de Brussels Kart Expo te Groot – Bijgaarden opnieuw de place to be voor deze Indoor Dance Event. Het feestje begint vanaf 20u in de vertrouwde House, Techno, Drum’n’Bass en Electro rooms. Meer dan negen uur lang passeren de beste dj’s de revue in elk van de 4 stijlzalen. David Morales, Jeff Mills, Monika Kruse, Luke Slater, Kevin Saunderson, Brekbit, Lady Vortex en vele anderen zullen erbij zijn.

Kaartjes kosten € 19 en zijn vanaf nu te koop via via Fnac en de bekende voorverkooppunten.

http://www.skynetgroovecity.be

 Yeah! met "Help She Can't Swim" (19-09-2005 -- tekst: recyclart)
15 Oct Yeah ! richt haar zaklantaarn op Engeland en heeft 2 bands opgespoord die representatief zijn van de actuele muzikale opschudding die daar woedt. Ofwel worden deze bands immens groots, ofwel heb je ze op een podium moeten zien om hen te geloven. (@ Recyclart-Brussel, gratis vanaf 21u tot 21u30, of 7 Euro)

Help she can't swim heeft een eerste plaat uit, "Fashionista Super Dance Troupe" waarvan de titel hun wereld goed samenvat. Een strakke urgentie zoals bij de Blood Brothers, ritmes die ze van de no-wave en de disco hebben geplukt, hysterische zang en refreinen die maar blijven plakken. Een herlezing van punk/pop/wave/dance die de fashionistas direct naar de lokale H&M terugstuurt.

Test Icicles zijn 3 hypercreatieve jonge gasten, muziekfreaks eigenlijk. Na enkele nummers heeft Domino hen al getekend. Ze mengen al hun invloeden om enkel als henzelf te klinken : paranoïde gitaren, hier en daar wat noise, super-dansbare ritmes die Bloc Party naar de sushi bar stuurt, een strak spel en vooral een overdosis aan energie die ze op het podium met iedereen en alles delen.

http://www.recyclart.be

 Cherry Moon After !! (19-09-2005 -- tekst: Dom Rekkens)
Elke zondag vanaf 7u tot 13u. Met dj Kevin Jee.
http://www.cherrymoon.be

 Sigi's live dates (19-09-2005 -- tekst: Lewit)
Enkele nieuwtjes van Electro-Pop-Rock dj Sigi. Na ondermeer echt leuke feestjes op jospop, feest in het park, laundry day, Summercamp, U:Music, en Boa Party... volgen binnenkort:
- 22/9: pre-electrocuted @ rector/Gent FREE
- 23/9: Body2Body @ Culture Club Gent (tbc)
- 13/10: Alegria Leuven (private)
- 19/10: Animo @ charlatan/Gent
- 22/10: cine flambe @ cineclub Herentals
- 26/10: Animo @ Rumba&Co/Leuven
- 27/10: Animo @ de Planeet/Mechelen
- 28/10: PhUNK3.1 @ Den Hemel/Zichem
- 18/11: eazy fuck @ Culture Club/Gent
- 19/11: cine flambe @ cineclub Herentals
- 26/11: GrooveGrocery @ jh 10r20/Herentals
- 17/12: cine flambe @ cineclub Herentals

Er is een nieuwe demo te beluisteren rechtstreeks op
http://users.telenet.be/djsigi/20050826_128_cut.mp3
Onder andere met prince, fischerspooner, depeche mode, m.i.a.,...

Meer info:

http://www.kreutzfeldverein.be/sigi.html

 (Re)Mixed in Kunstencentrum België - Hasselt (16-09-2005 -- tekst: KCB)
Op zaterdag 17 September, (RE)MIXED staat voor breaks, grooves, hiphop, techno, electro, house, acid, drum'n'bass, minimal & broken beats, idm & indietronics bij, op, door en naast elkaar. De jaren tachtig gekleurd met een 90's vibe en de no-nonsense attitude van het nieuwe millennium. Hokjes denken is definitief out. Tijd voor de ultieme (re)mix!

Met:

Justin Harris (Freaks, MFF, Classic):
is actief als dj actief sinds 1987 en laat vanaf 1994 een reeks gesmaakte platen op de menigte los in samenwerking met Luke Solomon en onder de namen Robotic Movement, Freesoul (with Diesel) en Oliloqui voor labels als Classic (van Luke Solomon en Derrick Carter), Phono, 20/20 Vision en SSR. Harris werkt ook onder de naam Philippe Maurice maar weet zich vooral te profileren met het duo Freaks (ook weer een samenwerking met Luke Solomon) en het spraakmakende Music For Freaks-label dat zowel rabiate deephouse fans als avontuurlijke elektronicaliefhebbers weet te bekoren.
Electroclash techno house etcetera of Busta Rhymes meets Derrick May meets Giorgio Moroder lezen we wel eens, inderdaad Justin Harris laat zich moeilijk klasseren en zo hebben we ze natuurlijk graag voor (re)mixed...

Cristian Vogel (UK/CHL, Novamute /Tresor /Erutufon/Nofuture)
geboren in Chili, getogen in Engeland en residerend in Barcelona, houdt van het muzikale avontuur dat wordt gevoed door zijn technoroots (zie zijn releases voor het Berlijnse Tresor-label) maar evenzeer door zijn open vizier waardoor hij de afgelopen jaren een breed pallet van stijlen kon bespelen. Met Super_Collider (zijn samenwerkingsproject met Jamie Lidell) kreeg soul een elektronische dimensie aangemeten die het grote publiek wist te bekoren, hij zat in de producerszetel bij o.a. Chicks on Speed, remixte nummers van Radiohead, Joey Beltram, Pluramon en Infiniti feat. Juan Atkins en op 'Station 55', de nieuwste release voor het Engelse Novamute, kneedt hij zijn gevoel voor abstractie, beats en melodie tot een verrassend nieuw geheel. Cristian Vogel zet nu, na de grote zomer dance-events (10 days off) en clubdates (Fabric, Londen) zijn tournee verder om live en onverstoord ook op uw heupen te komen werken.

Enkele links:
www.no-future.com (zijn organisatie)
www.mute.com (label novamute)
www.tresorberlin.de (zijn vroegere label)

Geoffroy aka Mugwump: (Hi-Phen / Suicide / Eskimo)
Producers en dj’s als Derrick Carter, Stacy Pullen, Carl Craig en Ian Pooley laten geen kans onbenut om Geoffroy te loven en te prijzen. Niet verwonderlijk als we weten dat hij mee de Praagse house- en rave-parties begin de jaren negentig uit de grond stampte, dat hij het mooie weer maakte met onweerstaanbare sets op events als 10 days off, Dour-festival en Beach Rock, dat hij op Ibiza toch wat smaak wist binnen te smokkelen en dat zijn reputatie als Food-resident en als samensteller van de Moving House-compilaties de landsgrenzen vlotjes oversteeg. Geoffroy aka Mugwump stampte inmiddels het Hi-Phen label uit de grond en scoort stevig met Hi-Phen Pile up Volume One: A Crash Course in Dance Sequences... geregeld terug te vinden op de draaitafels van Ewan Pearson, Rob Mello, Jef K en Ivan Smagghe (Black Strobe). Suicide recordings is Geoffroys nieuwste bezigheid, een subdivisie van Eskimo en goed op weg om internationaal brokken te maken... net op tijd op (re)mixed dus.
Check www.hi-phen.com

JAY MAZE (Touch, Factor J, Sphere)
startte in 2000 (aanvankelijk onder de naam B-tek) met een mix van strakke doch melodische techno. Na enkele dj sets in The Zoo en The Eclips, vatte hij het idee op om zelf parties te organiseren onder de noemer Sphere/Contekt. In 2002 werd hij uitgenodigd om de affiche van Enterrock te sieren en in 2003 werd hij co-organisator van het Factor J zomergebeuren tijdens GenkOnStage. Inmiddels deelde hij podia met o.a. Darren Price, D'julz, Kenny Hawkes, Funk'D Void, Level Jay, Raoul, Trish, Stanny Frannsen... In 2004 bracht de naamsverandering voor Jay Maze ook een transformatie in stijl met zich mee. Het resultaat: een explosieve mix van funky Techhouse met electro invloeden. Dit leverde hem tevens een baan op als resident dj bij het Limburgse party-collectief Touch...
Check: www.touchparties.be

+ 310k_ (powered by cimatics visuals)
www.310k.nl
www.cimatics.com

17 Sept. in Kunstencentrum België - Hasselt
Inkom: 10 Eur. Start 20u.

http://www.kunstencentrumbelgie.com

 Oproep: recycling ontwerpers (16-09-2005 -- tekst: Looplab Kom)
Gedurende 6 weken krijgen tien ontwerpers de nodige tools en de uitdaging om realistische en aantrekkelijke producten te ontwerpen op basis van industriële leftovers. Loop laat het klasieke designproces links liggen, en plaatst de materiaalkeuze voor het project.

Loop focust op ontwerpen voor de gewone consument, die trouwens meer en meer op zoek is naar unieke objecten met een verhaal, een identiteit. Het vorige leven van een product is enkel een goed verkoopsargument wanneer de ergonomische, praktische en esthetische zijde aangepast zijn aan een stedelijk en hedendaagse lifestyle.

Looplab experimenteert met deze vragen en voegt er bovendien de uitdaging aan toe om de producten realiseerbaar te maken in enkele minuten, met een klein budget.

Plan B - Tav. Loop - Kazernestraat 37 - 1000 Brussels

http://www.looplab.be

 Dee-Lited Petrol in Antwerpen (15-09-2005 -- tekst: Oil Maniak)
Op zaterdag 17 september sluit Sioen zijn zomertour af, en ook Members of Marvelas staan live te funken op het podium. Hoog bezoek in de dj-cabine: ex-Dee-lite frontvrouwe Lady Kier (!!!groove is in the heaaaaaart yeyeyeh!) in hoogst eigen persoon!
Ook draaien: Mystique (Mississipi club), Mad-D en Louis Katorz.

Op zondag 18 september vindt de afterparty van Zuiderzinnen plaats in Petrol DeLuxe. Stadsdichter Ramsey Nasr gaat een speciale samenwerking aan met België's beste bluesbard Roland, Mauro Pawlowski gaat zijn ding doen in de dj-booth en op het podium staat niemand minder dan Me'Shell Ndegeocello, de befaamde bassiste die afkomt met haar nieuwe band Transdub Massiv.

http://www.petrolclub.be

 MuseumNachten (14-09-2005 -- tekst: Lewit)
Op 29 september starten de Museumnachten in Brussel, met een grote en gratis openingsnocturne in de musea rond de Grote Markt. Dat zijn het Broodhuis, het Museum voor het Kostuum en de Kant, Bruxella 1238, het Scientastic Museum en het Huis van de Belgische Brouwers.

Ook het Stadhuis zal die avond gratis toegankelijk zijn. Op de Grote Markt zelf zijn er allerlei animaties. Museumnachten, 29/09 tot 15/12 ...

http://

[10 nieuws - Blijven 365]

Pages: index | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

thanks to Flyingcow & Tania for this page
- -